Tunjukkan catatan dari Jun, 2015Papar semua
Back To Top Button.

Assalammualaikum. Petang yang mulia ni, Om nak kongsikan toturial yang mudah semudah makan kacang. Ehh puasalahh, mana boleh makan. Haiyooo. Back to top button selalunya digunakan oleh blogger sebab ianya amat memudahkan…

Ramadhan 3 - Sakitnya Berharap.

Assalammualaikum wbt. "Ketika hatimu terlalu berharap kepada seseorang lalu Allah timpakan ke atas kamu pedihnya pengharapan, supaya kamu mengetahui bahawa Allah sangat mencemburui hati yang berharap selain DIA. Maka …

Salam Ramadhan Al-Mubarak.

Assalammualaikum. Alhamdullilah, Om dah sahur. Hari pertama puasa pada hari khamis. Pejam celik pejam celik, ehh dah puasa, ehh ehh dah raya. Awal juga tahun ni kita puasakan. Sebulan tu tak lama. Kejap jer. In shaa Allah, sama…

Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy

GIVEAWAY JUN 2015 OLEH BICARA MUMMY Sempena bulan ulang tahun perkahwinan ke 3 tahun kami.  Kami mengadakan simple giveaway yang mudah untuk di menangi. Hanya ikuti syarat Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy : …

Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN

Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN Assalamualaikum dan salam sejahtera Pencarian bloglist bagi bulan Julai-Ogos 2015 di  cekgunorazimah.com  bermula pada hari ini,  1 Jun 2015 , iaitu tepat jam  12.00 tengah malam sehin…

Aku Stresssssss !

AKU STRESS ! S T R E S S !

Assalammualaikum dan hai semua. Om nak ajar korang buang atau padamkan 'Attribution'. Korang tahu tak apa itu 'Attribution?'. Korang cuba scroll dekat bahagian bawah blog korang, hmm ada nampak tak Powered By Bl…

Movie Review : Jurassic World.

Assalammualaikum Hai. Jurassic World dah keluar di pawagam pada 11 June 2015. Om dah tengok pada hari khamis lepas, habis kelas jer Om terus pergi NU Sentral. Om suka tengok cerita Jurassic sejak cerita yang lama lama dulu d…

Buang / Delete Subscribe Atom.

Assalammualaikum. Easy toturial for you all. Easy to do. Kadang perkataan Subscribe Atom ni sungguh menyemakkan dalam blog korang. Bagi Om subscribe ni macam tak ada fungsi jer. Kalau korang tak tahu apa itu subscribe atom, ha …

Jom Timbang Berat Blog.

Assalammualaikum. Toturial yang mudah pada petang ini.  Korang ingat badan kita je ke yang kena timbang. Hihihii. Blog pon ada tau.  Blog Om 12.75 saat, nasiblah tak berat sangat. Kalau korang suka letak bany…

9 Kebaikan Bersedekah.

Assalammualaikum. Apa itu Sedekah? Sedekah ialah pemberian yang diberikan oleh seorang Muslim kepada sesiapa sahaja secara sukarela tanpa dibatasi oleh jumlah yang tertentu. Apa yang paling penting, ikhlas. Sedekah …

Separuh Malaysia Separuh Indonesia.

Assalammualaikum dan selamat malam. Minggu malas jatuh pada minggu ini, minggu kedua dalam bulan jun. Tak tahulah kenapa Om makin hari makin malas. Malas nak pergi kolej, malas nak update blog dan malas nak mandi (gila tak mand…

1st Giveaway by Murni Alysa.

Assalammualaikum. Kehadapan Kak Murni Alysa yang sama scroll bar dengan Om, Om dengan berbesar hati paru paru jantung serta buah pinggang telah menyertai GIVEAWAY pertama akak. Untuk pengetahuan Kak Murni Al…

Mencantikkan Scroll Bar Blog.

Assalammualaikum dan selamat malam. Mata ni padahal mengantuk tapi masih bersemangat menaip toturial untuk hangpa semua. Malam ni Om nak ajar  cara mencantikkan scroll bar blog. Korang tahu apa itu scroll bar blog?  …

Happy Birthday to Me.

Assalammualaikum. Hai semua. 3 Jun 2015, hari ini genaplah umur Om 20 tahun. Dah masuk zaman 20an. Mak kata zaman yang bukan boleh dibuat main main. Keputusan pun kenalah mengikuti pada diri sendiri. Jangan terlalu bergantun…

Finish It !

Assalammualaikum. Punyalah semangat main coding coding, kejap kejap tukar template, hahahaa. Nak blog nampak cantik punya pasal lah ni. Terakhir aku post entry jumaat lepas mungkin, kalau tak silap. Semalam dengan cirit biritny…