Tunjukkan catatan dari Mei, 2015Papar semua
Mampu Buat Punya Lah.

Hai dan selamat petang. Hari selasa petang, lepas habis kelas geotechnical engineering, Om keluar daripada kolej, sebab nasi dan lauk pauk memanggil di telinga. Hahahahaa. Tengok tengok, kenapalah ramai sangat orang dekat…

Wordless Wednesday. #15

Jangan takut untuk berada di atas ! Dan Jangan angkuh bila di sana, Bimbang kamu rebah ke bumi.

When I'm Gone.

When I'm gone. When I'm gone. You're gonna miss me when I'm gone. You're gonna miss me by my hair. You're gonna miss me everywhere. You're gonna miss me when I'm gone. When I&#…

Kangkung Goreng Belacan.

Assalammualaikum wbt. Punyalah teringin nak makan kangkung goreng belacan, sampai termimpi. Haahaaaha. Alhamdulillah dapat juga. Dulu memang tak reti nak masak sebab otak ni dah set awal awal, tak reti masak! Sejak mer…

Sikit Soalan Hang Tanya !

Assalammualaikum dan selamat malam. Om nak jawab soalan dibawah dengan seikhlasnya. Silalah baca. Gila kalau tak baca! Baca cepat. HAhahahhaa. 1) Nama penuh?     * Rahsia 2) Sesuatu yang boleh membuatkan anda berubah? …

1st GIVEAWAY by Blog Princess Mimi

Assalammualaikum wbt. Malam yang gelap gelita dan ditemani kipas angin yang berpusing dengan kelajuan maksimum, Om dah join giveaway yang pertama buat blog beliau. Siapakah beliau? Hahahaha.. Ianya adalah secret.... Syar…

Semester Akhir Kejuruteraan

Assalammualaikum wbt. Semalam dan hari ni, kerja nak mereput dalam bilik. Bangun, mandi, masak, makan dan merayau kat google selama berjam-jam. Bila wifi lambat mulalah meroyan, stress sorang sorang. Om pun tak faham dengan…

Lirik Lagu Kun Anta Dalam Bahasa Melayu.

Lirik Lagu Kun Anta - Humood AlKhudher Liujarihim, qoldat tu zohiru ma fihim Pabadautu shakhson a-khar, kai atafa-khar, Wa zonan tu ana, anni bizalika huztu ghina, Fawajad tu anni kha-sir, fatilka mazohir, La la…

Blog Review 4 - Segmen Review Blog by Ombak Bergigi.

Assalammualaikum dan hai semua. Sebelum memulakan review terakhir ini, Om nak minta maaf kepada pemenang 3 blog terakhir bagi Segmen Review Blog by Ombak Bergigi. Sebenarnya Om dah siap dah taip entri ini tapi tak ingat nak pub…

Ayam Masak Lomak Cili Api.

Asalammualaikum dan hai semua! Om keliru dengan nama masakan ni. Ada yang panggil masak lemak cili api dan ada juga yang panggil masak lemak cili padi. Mana satu ni? Peliks. Tapi lantaklah itu hanya nama, yang penting pe…

Segmen Blogwalking Cuti Semestar By Parihh.

Assalammualaikum dan hai semua ! Om nak khabaq ni, jomlah meriahkan segmen blogwalking Parihh. Syaratnya mudah , semudah ombak menghempas pantai. Rugi kalau tak join, jangan menyesal tau nanti. Hadiahnya.... Jom meriahkan segme…

Pedofilia

Assalammualaikum dan hai semua! Baru-baru ini, Malaysia digemparkan dengan kes seorang pelajar, Fitri Azmeer Nordin yang disabit bersalah kerana memilik gambar dan video pornografi kanak kanak.  Sudah tiba masanya rakyat…

Sambal Udang Ombak Style

Assalammualaikum wbt dan hai semua. *google image* Om nak kongsi satu resepi yang mudah dan sedap iaitu sambal udang untuk orang bujang masak.Cong ceng cong ceng dah siap, hahahaaa. Untuk pelajar ipts/ipta pun boleh, taky…

Trend Bawa Sweetheart a.k.a Kekasih Tidur Rumah.

Assalammualaikum dan hai semua. Tajuk entri yang menarik untuk korang baca hari ni. Rugi tak baca tau. Om nak kongsi apa yang Om tahu daripada pembacaan Om. Di zaman moden kini, ramai yang menjadikan trend membawa peremp…

Simple RM100 Giveaway Byijeni

Assalamualaikum, Jom join  Simple RM100 Giveaway Byijeni . RM100 untuk dimenangi tau.  Klik banner di bawah untuk maklumat lanjut :)   Hadiah Giveaway :- Topup RM 5 (x6 Pemenang) Topup RM 10 (x3 Pemenang) Total :…

Finally...

Assalammualaikum dan Selamat Pagi semua. Alhamdullilah, keputusan peperiksaan semester 6 sangat membanggakan. Tak sia sia 3 4 hari belajar sampai ke subuh, sampai sakit sakit badan. Alhamdulillah... Subjek pun tak nak kalah …

Cara Terbaik Atasi Kecewa.

Assalammualaikum dan Hye semua ! Kembali bersua. 12 hari di kampung, alhamdulillah dapatlah meluangkan masa dengan keluarga terutama mak abah. In shaa Allah ahad ni Om akan balik ke Setiawangsa semula. Om dah rasa rindu den…

Mother's Day Everyday

Assalammualaikum, Hye semua ! Hari ini hari Ibu kan? Om terbaca satu post dekat moment wechat Om, post tu berkata "Hari Ibu ialah Hari Mother Church/Ibu Gereja Kristian. Siapa nak sambut, silakan. Siapa takut rosak a…

New Header.

Assalammualaikum. Hye semua. Hari ni Om tukar header baru. Header yang bertemakan melancong. Om tak pernahlah melancong ke luar negara. Disebabkan teringin, itu yang jadikan inspirasi untuk header blog Om ni. Walaupun tak seb…

No Internet For Awhile.

Assalammualaikum. Selamat Pagi Uolls. Salam 1 Blogger. Hihihihiiiii. Final exam already finish last week, just take 3 days for finish it. So start 1 May, Om dah cuti sem. Tak lama mana, 17 hari sahaja. Cukuplah untuk melepask…

Jom Join Ceria 1st Giveaway!

Assalammualaikum wbt.  Hye Semua. tag : 1)  Miss Oren 2)  Rafzan Tomomi 3)  Kak Murni Rugi kalau tak join, syaratnya sangat mudah semudah  gosok gigi ^^ tarikh tamat : 12 June 2015 hadiah buat p…