Tunjukkan catatan dari Januari, 2015Papar semua
Revert to Classic Template.

Assalamualaikum.. Here is my toturial. Please, follow my steps, OK! 1. Pergi Template. 2. Scroll till bawah 3. ualls will se just like macam kat atas.. Tekan button yang dah digaris petk merah tu. 4. Paste …

Selamat Malam Sayang!

Assalammualaikum. Tak jawab salam dosa. Aku masih tidak tidur lagi, sedang melingkar di atas tilam dan mula memsibukkan diri dengan entri entri yang mengarut. Besok, sabtu. Nothing to do tomorrow. Just watching Running Man. …

Tips Menggayakan Gincu Gelap.

Assalammualaikum. Bersua lagi kita ya. Entri petang ini, aku nak kongsikan sedikit tips untuk wanita wanita yang suka pakai gincu. Suka pakai tapi takut untuk mencuba yang lain. Maksudnya disini, korang dah biasa pakai ginc…

Awak Tahu "Terompah Gergasi" ?

Assalammualaikum. Selamat petang semua, anda sihatkah? In Shaa Allah, dipanjangkan umur untuk meneruskan  lagi perjuangan hidup di bumi Allah. Sama samalah kita berdoa. As you know, sem 6 aku diwajibkan ambil kokurikulum. Bi…

Red Carpet Giveaway Bersama PapaGlamz.

Assalammualaikum. Guys, jom kita meriahkan lagi giveaway papa glamz. Klik  SINI  untuk join. Mohh lah kita yer!!

Segmen Bloglist Feb - Jun by Cik Manis.

Assalammualaikum. Guys, jom join this segmen. Moh lah kita memeriahkan majlis. Hehehe, saya sudah anda bila lagi, Hahahahahaa. Untuk join , boleh klik " klik sini ! " dibawah banner! Klik di bawah banner, OK! …

Header non-Transparent (PhotoScape)

Assalamualaikum. Follow this Step okay . selamat mencuba! 1)Firs tly, Download Phoscape  Download 2) Then cari Editor (photoscape) 3)Page Editor lebih kurang cam ni :     4) Cari gambar yang berukuran h…

Wordless Wednesday #11

Assalammualaikum ^^

Tips Tutup Aurat Dengan Sempurna.

Assalammualaikum. Alhamdulillah. Hati aku mula terbuka untuk berhijrah menjadi yang lebih baik dari sebelumnya. Aku akan istiqamah. In Shaa Allah, Allah akan permudahkan segalanya. Bagi aku, fesyenlah sehebat mana, pakai…

" Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali "

Assalammualaikum. To all blogger, jom join this segmen! *klik banner untuk join. ♥ Tarikh tutup : 31 JANUARI 2015 ♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peserta blogwalking dan follow blog-blog pese…

Asia Jaya, A Place to Remember!

Assalammualaikum. Hari jumaat penghulu segala hari. Cik abang dah balik solat jumaat ye? Soleh gitu~~~ Tak pergi solat jumaat, aku ketuk kepala kau! Besar manjang kau tahu. Hahaaaha. Dan seperti biasalah, aku tak ada kelas h…

Sabar Itu Indah.

Jika dilihat hendak runtuh Bagaimana jari hendak menahannya Kita hamba yang dibatasi takdir Disitulah noktah segala takbir. Hitungkan laut kesyukuran Di pinggir pantai keadaan Carilah hikmah tuailah iktibar Sab…

"Segmen Pencarian Bloglist Feb - Mac 2015"

Assalammualaikum, Third segment. Hai bloggers, jom join this segmen. Kot kot tersenarai bloglist ke, kan. Selamat menjoin dan berblogging.  بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم  Segmen ringkas untuk mencari 1…

First and Simple Giveaway oleh Cik Iman

Assalammualaikum. Aku tanya apa khabar? Aku tanya apa khabar semua?  Actually, this is my second giveaway that I joined. Thanks to http://sayajual-awakbeli.blogspot.com  sebab tag blog om, thanks a lot. Okay guys, jo…

Wordless Wednesday #10

Assalammualaikum ^^

Hati Milik Yang Berkuasa.

Assalammualaikum. Kadang apa yang ada dalam hati kita patut luah ditempat yang sepatutnya. Jika disimpan, dipendam, beban yang akan terasa. Apa jua yang ada dalam hati, mengadulah di tempat yang sebetulnya. Ya, bersujudlah …

Assalammualaikum. Here is toturial about "Title blog bergerak" Selamat Mencuba, ya sayangku. BLOGSKINS 1. Tekan CTRL + F 2. Type <head> 3. Copy code bawah ni selepas code  <head> <…

Jangan Ingat Senang!

Assalammualaikum. Siapa kata civil engineering senang? Celah gigi jer! Aku rasa nak tumbuk muka kau lelaju tahu tak! Sesedap rasa kau berkata. Dah nama engineering, this is all about of calculation. Add maths, fizik and so on. …

Aku Belajar Dari Kesilapan.

Assalammualaikum. Selamat malam kepada yang sudah tidur. Selamat pagi kepada yang belum tidur, teruskan mengonline. Hehehee. Maharaja Lewak berakhir dengan Kumpulan SYJ kecundang di minggu ke 9. Aku rasa SYJ tersingkir sebab un…

How To Use Blogskin.

Assalamualaikum. First at all, Sesaje nak buat tuto ni for sesape yang baru kat blogskin. Pergi kat  BLOGSKINS Tengok gambar bawah :-  Klik gambar untuk lebih jelas. 3. Scroll sampai nampak button macam kat bawah ni …

Harga Passport Dah Jatuh.

Assalammualaikum. Alhamdulillah, harga passport dah turun sejak semalam. Berita baik untuk tahun 2015, BRIM aku nak mohon, tapi aku masih tak cukup kelayakan lagi. Harap nanti dapat baucer buku 1 Malaysia. Tangan pon dah gatal …

Good Morning.

Assalammualaikum.   " Mornings are refreshing like friendship, it may not stay all day long, but for sure it comes forever every day.  Good morning MY DEAR. Do U know what is MY DEAR... M-Myself Y-Yield D-Deeply & E-Em…

Aku Tak Reti Menanam.

Assalammualaikum. Puas juga tidur, lena tidur depan slidedoor. Berangin gitu~~~~  Dah siap mandi, terus duduk kat balkoni tengok train lalu. Dah macam tak ada kerja, nak bersenam rasa malas. Susah betul nak hilangkan penyak…